Trainingen-workshops

Ben jij klaar om je eigen coachmaterialen en methodieken te ontwikkelen waarmee je je kunt onderscheiden als coach?

Je bent in het bezit van een (kinder)coachdiploma en zoekt naar manieren om je verder te ontwikkelen. De eerste klanten druppelen binnen en je maakt je zorgen of je wel genoeg methodieken en materialen tot je beschikking hebt om meerdere sessies mee te vullen. Je volgt de ene workshop na de andere, en merkt dat sommige licenties erg prijzig zijn, en dan heb je de bijbehorende materialen nog niet eens aangeschaft!

Al het geld wat je met je coachingssessies verdient, gaat op aan het investeren in materialen en zelfontwikkeling, en vaak moet er nog eigen geld bij. Je directe omgeving vraagt zich af wanneer je je investeringen terug gaat verdienen.

En jij vraagt je intussen af hoe je jezelf kunt onderscheiden in de steeds voller wordende markt van kindercoaches. Je hebt wel eens gehoord van de waarde van het vinden van je niche, of jouw Unique Selling Point (USP) - datgene wat jou bijzonder en onderscheidend maakt als coach-, maar jezelf specialiseren vraagt nog meer investeringen!

Daarom heb ik een gratis videoserie voor je gemaakt!

Onderscheid jezelf van de massa en maak jezelf zichtbaar met jouw unieke werkwijze!

Als je zelf je materialen en methodieken ontwerpt bespaar je niet alleen kosten, maar kun je ook jouw unieke kwaliteiten en talenten zichtbaar maken voor je klanten. 

  Doe mee met de opleiding "Ontdek jouw creatieve coachkwaliteiten", die van jou een zelfverzekerde, onderscheidende coach maakt!


Toen deed ik een belangrijke ontdekking.

Ik leerde dat juist de onderdelen die me vrijwel moeiteloos afgaan, mijn kracht bepalen als coach. Door mijn creativiteit kan ik me onderscheiden. Ik paste mijn branding aan, trad met mijn aanbod naar buiten, en de klanten kwamen als vanzelf.

Ik heb minder materialen nodig en ik me sneller verbinden met ouders en kinderen, omdat ik meer kan laten ontstaan tijdens een sessie, in plaats van statische methodieken toe te passen. Ik coach meer vanuit mijn gevoel en dat voelen klanten!

Omdat ons vak zo belangrijk en zo nodig is, gun ik jou dat ook!

Wat ga je leren in de opleiding"Ontdek jouw creatieve coachkwaliteiten"?

In de Masterclass staat het (her)ontdekken van jouw creativiteit centraal. Op allerlei manieren ga je jouw creativiteit activeren, totdat je in een flow terechtkomt. We gaan samen op zoek naar jouw creatiekracht! Voor de één ligt die in schrijven, voor de ander meer op het vlak van tekenen en schilderen. Ook muzikaliteit gaan we niet uit de weg! Jij leert ontdekken hoe je jouw aangeboren talenten zo kunt ontwikkelen en inzetten, dat ze helpend zijn voor jouzelf als coach.

Elke dag wordt gevormd door een workshop met een ander thema. Naast het proeven aan diverse creatieve werkvormen, leer je te werken mét en vanuit de verhalen die ouders en kinderen je vertellen. Niet het probleem of de hulpvraag, maar het verhaal van het gezin is leidend in de opbouw van jouw coachtraject. Ik ga je ook leren hoe je het verhaal van een gezin kunt "reframen"/herschrijven, zodat je er samen met het gezin voor kunt zorgen dat het verhaal een positieve wending krijgt!


De opleiding bestaat uit 3 modules

      1

Helpende verhalen schrijven voor kinderen    

Verhalen verbinden, óók in helende zin. Kinderen kunnen moeilijkheden overwinnen, door naar een verhaal te luisteren. Helpende verhalen bevatten metaforen, die het kind op onderbewust niveau aanspreken, en het kind aanwijzingen geven. Aan het einde van een coachtraject krijgen kinderen van mij een boekje mee, met een speciaal op maat voor hen geschreven en geïllustreerd verhaal.

Met zo’n verhaal krijgen kinderen ankers mee om datgene wat ze tijdens de coaching hebben geleerd, blijvend toe te passen. De verraste gezichten van kinderen en ouders bij het (voor)lezen van zo’n verhaal, zijn onbetaalbaar! Het is immers heel bijzonder om een speciaal voor jou op maat geschreven verhaal te ontvangen.

Wil jij ook helpende verhalen leren schrijven? Het is een geweldige toevoeging aan je gereedschapskist als kindercoach!

  • Heb jij last van drempelvrees voor het schrijven van je eerste verhaal?
  • Heb je hulp nodig bij de opbouw van een evenwichtig verhaal?
  • Wil jij leren werken met metaforen en verborgen boodschappen?
  • Zitten negatieve overtuigingen je in de weg om te starten met schrijven?
  • Wil jij leren hoe je ook samen met het kind een passend verhaal kunt maken?

In 1 dag leer ik je de basisbeginselen van het schrijven van een helpend verhaal. Door te werken met meditatie en creatieve werkvormen, krijg je al snel een aanzet voor een eerste verhaal.

Aan het einde dag keer je huiswaarts met je eerste verhaal, en een syllabus vol tips en tools voor het schrijven van nog véél meer verhalen!

      2

Spelen met verhalen voor kinderen en volwassenen   

Soms kan lastig zijn om te bedenken, wat je wilt gaan doen met je coachee, om weer een stapje dichter bij het einddoel te komen. Door gebruik te maken van de persoonlijke verhalen van je klant, kun je een heel dynamisch coachingstraject opzetten, met een onuitputtelijke bron van werkvormen.

Jongens kunnen het, meer nog dan meisjes, lastig vinden om te vertellen wat hen bezig houdt, en zijn erg beweeglijk. Door aan te sluiten bij hun persoonlijke verhalen, hou je gegarandeerd de aandacht van zelfs de meest beweeglijke kinderen vast tijdens de sessies.

Door op verschillende manieren het verhaal en het "probleem" van het kind in beeld te brengen, geeft het het kind ruimte om afstand te nemen en alles eens met heel andere ogen te bekijken.

Ook de volwassenen die bij je in de praktijk komen, zullen zich aangesproken voelen door deze manier van werken!​

Heb je de workshop "Helpende verhalen schrijven voor kinderen" gevolgd, en heb je de smaak van het werken met en rondom verhalen helemaal te pakken gekregen? Je wilt er meer mee doen, maar weet niet hoe? Zoek je naar speelse manieren en methodieken om je klanten aan te sporen om tot inzichten te komen?Dan is dit dé workshop voor jou! Voor deze workshop hoef je niet te kunnen schrijven, maar ik ga je leren werkvormen te ontwikkelen die aansluiten op het verhaal van jouw klant.

Het wordt een speelse, creatieve dag, waarbij je allerlei nieuwe input krijgt voor methodieken, die bovendien nauwelijks geld kosten. Je hoeft namelijk geen kostbare spellen of materialen aan te schaffen, om hiermee actief aan de slag te gaan.

Laat je meevoeren door de mooiste verhalen van klanten in je praktijk!

     3

Maak je eigen coachmateriaal in één dag    

Na de twee eerste modules, waarbij je vooral geleerd hebt om te werken met en rondom de verhalen van jouw klanten, is het tijd om nu zelf aan de slag te gaan!

In het ochtendgedeelte zoomen we verder in op jouw talenten en kwaliteiten door het doen van verschillende oefeningen. Als je kunt werken vanuit jouw talenten en kwaliteiten, is het veel makkelijker om jouw creatiekracht te vinden.

In de middag staan er diverse materialen tot je beschikking, zodat jij je eigen coachmateriaal kunt ontwerpen.

Natuurlijk mag je voorafgaand aan deze workshop thuis alvast wat inspiratie op te doen, maar je kunt je natuurlijk ook laten verrassen door wat er die dag uit jouw handen komt!​

Natuurlijk zal je innerlijke criticus of je innerlijke saboteur deze dag weer van zich laten horen. Samen zorgen we ervoor dat deze niet in de weg gaat staan van jouw creatiekracht!

Deze dag keer je huiswaarts met minimaal één methodiek of werkblad, wat helemaal door jouzelf is vormgegeven en ontworpen en wat aansluit bij de hulpvragen van de klanten in jouw praktijk. Met jouw eigen vormgegeven methodiek help je je klanten stapje voor stapje dichter bij hun doel te komen.

Het wordt een dag vol verwondering, inspiratie en creatie, die mogelijk zelfs bepalend kan zijn voor het uiterlijk van jouw praktijk.

Als jij voelt dat het tijd is om jezelf te laten zien als coach en te gaan voor wat jou raakt, dan is deze dag absoluut een cadeautje voor jou.

En stel je eens voor hoe blij de kinderen in jouw praktijk zullen zijn met jouw unieke aanpak!

Is dit voor jou?

Je bent net begonnen als (kinder)coach of je bent al wat langer bezig, en je zoekt naar manieren om jezelf te profileren. Je wil graag met je kop boven het maaiveld uitsteken, om zo voor een bloeiende praktijk te zorgen. Maar dat is ook spannend! Want hoe zorg je ervoor dat je zichtbaar wordt en tegelijkertijd jouw beloftes als coach kunt inlossen?

Deze training is niet voor coaches die geen duidelijk doel voor ogen hebben, die zichzelf klein willen houden en hun talenten en kwaliteiten niet durven te laten zien. Als je bereid bent om stappen te zetten om met je aanbod naar buiten te komen, help ik je graag je drempelvrees te overwinnen! 

Deze training is niet bedoeld voor coaches die zich willen specialiseren in de breedte, vanuit het idee dat ze overal kennis van moeten hebben om zich op die manier te onderscheiden. Je kunt simpelweg niet van alles kennis hebben, en jouw klanten kiezen uiteindelijk voor je om wat JIJ als persoon te bieden hebt. Alle kennis en kunde zijn voor hen bijzaak. De manier waarop jij je diensten aanbiedt, kan voor klanten al een reden zijn om voor jou te kiezen. Er zijn klanten die mij uitkiezen vanwege de helpende verhalen in boekvorm die ik voor kinderen schrijf. ​


ervaringen van eerdere deelnemers

Carola Munster www.mooi-leven.nu

Ik heb de 1-daagse workshop "Helpende verhalen schrijven", "Hoe breng je magie in je verhaal", gevolgd bij Mariska.

Een hele mooie workshop die werd gehouden in haar fijne praktijk. De workshop is opgebouwd uit oefeningen die je stap voor stap naar het schrijven van een verhaal brengen. De oefeningen lieten mij zien dat ik tot meer in staat ben wat betreft schrijven dan dat ik dacht. Mariska is een bevlogen verhalen schrijfster en daarbij tekent ze zelf nog de meest prachtige illustraties bij haar verhalen en heeft dus prachtige voorbeelden.

Het enige minpuntje was dat de dag te kort was voor mij. Ik had graag nog een vervolg gehad om mijn geschreven verhaal nog verder uit te kunnen werken samen (dit kan overigens wel samen met Mariska online) en nog wat meer te oefenen samen. Ik heb intussen van Mariska begrepen dat ze er over denkt om de workshop uit te breiden 🙂

Ben je overtuigd van de kracht van verhalen en wil je ze zelf op maat kunnen schrijven voor je cliënt is een workshop bij Mariska echt een aanrader.

“Ik kan je beloven dat je geïnspireerd mijn praktijk uit loopt", stond in de mail die Mariska stuurde, nadat ik een vraag over de cursus had gesteld. En dat klopt helemaal! Ik besloot mijn kindercoach toolkit uit te breiden met deze mooie cursus helpende verhalen en ben enorm geïnspireerd door Mariska! Wat een leerzame dag!

Mariska bood de ruimte om met elkaar te delen, te oefenen en te ervaren. Een dag vol inspiratie, kennis en interessante schrijfoefeningen. Ik liep de deur uit met een big smile op mijn gezicht en een helpend verhaal onder m’n arm voor een van de kinderen die ik coachte.

De betreffende jongen was ontzettend blij met zijn verhaal en voelde zich gezien, gehoord en gesteund. Zijn moeder was geraakt door de treffende woorden in het verhaal, welke hen allemaal weer een stap verder hielp. Ik schrijf nu nog regelmatig helpende verhalen, en ben elke keer weer verwonderd over de kracht hiervan. Op onbewust niveau worden kinderen aangesproken en gesteund in hun proces. Prachtig om dit nu via een speciaal verhaal, wat helemaal bij een kind aansluit, mee te kunnen geven. Een aanrader!

Manon Ende www.stoere-stappen.nl
Daniëlle de Wilde        www.kindiskeyser.nl               

Uit eigen ervaring weet ik dat verhalen kinderen altijd aanspreken en dat kinderen hier kracht en herkenning uit kunnen halen en als zo'n verhaal speciaal voor jou geschreven is, geeft dat een extra dimensie. Enthousiast was ik dan ook toen ik las dat Mariska de workshop "Helpende verhalen" organiseerde, met als ondertitel "Hoe breng je magie in een verhaal". Mariska geeft deze workshop met veel passie, je merkt aan haar dat zij overtuigd is van de kracht van op maat geschreven verhalen. Mariska maakt goed duidelijk waar het om gaat bij het schrijven van helpende verhalen. Zij begeleidt je het schrijfproces door, waarbij je ook lastige momenten kent. Mariska weet op die momenten je enthousiasme weer terug te krijgen, zodat je door blijft gaan. Je krijgt volop gelegenheid om zelf te oefenen en te ervaren. Een duidelijke reader waar het hele schrijfproces uitgebreid in beschreven staat maakt deze workshop compleet. Inspiratie krijg je door de verhalen die Mariska zelf geschreven heeft, haar illustraties zijn ook heel treffend en mooi. Om het hele schrijfproces te doorgronden, is 1 dag eigenlijk te kort.

Overweeg je om aan je praktijk een extra dimensie toe te voegen door je cliënt de kracht en magie van zelfgeschreven "helpende verhalen" te laten ervaren, dan is deze workshop zeker aan te raden.​


Ja, ik wil meedoen!


Voorwaarden en Disclaimer


Je aanmelding is definitief zodra je betaling ontvangen is. Deze training is een product van Praktijk de Waterspiegel. Met de grootste zorg en toewijding heb ik deze training vormgegeven met als doel dat je onderscheidend zichtbaar kunt zijn met jouw coachingspraktijk en jouw creatieve kwaliteiten gaat benutten om jouw praktijk te doen groeien. Door je aan te melden verklaar je te begrijpen dat Praktijk de Waterspiegel, of Mariska Ruissen geen garantie geven over groei van jouw bedrijf of het behalen van financiële resultaten als gevolg van je deelname aan de training. Ook ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je aanwezig kunt zijn op de workshopdagen in de training.  Je kunt de workshops niet inhalen na afloop van de training als je hierbij niet aanwezig kon zijn. Ook kun je geen restitutie vragen van het betaalde bedrag of een deel daarvan als je bijeenkomsten hebt gemist. Zorg dus dat je alle data reserveert zodat je erbij kunt zijn! Door je aan te melden verklaar je akkoord te gaan met deze voorwaarden.