Gezinnen

Verlang jij naar meer rust, harmonie en verbinding met jouw (hoog)gevoelige kind?

Is er altijd "gedoe" als het niet uitkomt? Zit je met de handen in het haar en weet je niet hoe je je kind kunt helpen?

Voel je dat jouw kind een andere benadering nodig heeft, maar weet je niet hoe? Wat je nu doet werkt onvoldoende omdat je kind nog steeds vaak boos, ontroostbaar of teruggetrokken blijft.

Triggert jouw zoon of dochter door zijn of haar gedrag gevoelens bij je die je liever uit de weg gaat?

Je wordt er onzeker van, bent gespannen, voelt je tekort schieten, voelt je machteloos en verdrietig. Je wilt immers niks liever dan je kind een stevige basis meegeven en je kind gelukkig zien!

Jij steekt je energie liever in een positieve sfeer, in plaats van te blijven "aanmodderen". Je bent zoekende, want je wil het zo graag goed doen!​

Je wilt uit de eindeloze cirkel komen van boosheid, tranen en overweldigende emoties. En bovenal wil je meer rust!​


Kun jij wel iemand gebruiken...In 2, 3 of 4 maanden help ik je met gezinscoaching op weg naar een gezin in balans!

Ik ben Mariska Ruissen. In mijn vroegere werk bij het Openbaar Ministerie ben ik  veel kinderen en jongeren tegengekomen, die werden afgerekend op hun gedrag. Oordelen liggen dan op de loer. Ook ben ik veel gezinnen tegengekomen, die de verbinding met elkaar volledig waren verloren.

De weg terug omhoog is dan soms lang. Stress, onbegrip, onmacht en communicatieproblemen liggen hier aan ten grondslag. En dat, terwijl het zover helemaal niet hoeft te komen!

Want lastige kinderen bestaan niet, hooguit lastig gedrag. Ik ben ervan overtuigd, dat onder iedere vorm van moeilijk, lastig of ongewenst gedrag een onvervulde vraag of behoefte ligt.

De kunst is, om achter het achter het gedrag van je kind te kijken, en zo te ontdekken wat jouw kind je probeert te vertellen. Als je dat doet vanuit een open ruimte, zonder oordeel, wordt je gezin daar zoveel sterker en gelukkiger van!

Het is mijn missie om ouders en kinderen elkaar beter te leren begrijpen, zodat de verbinding in het gezin behouden blijft.​


je bent toe aan verandering, maar waar te beginnen?​

Mijn videoserie "De 6 sleutels naar meer geluk en verbinding met jouw (hoog)gevoelige kind" gaat je helpen om de behoeften van je kind beter te begrijpen.

Zelf ben ik hooggevoelig, en ik zou willen dat daar in mijn kinder- en tienerjaren meer over bekend was geweest. Dat had mij wellicht een hoop eenzaamheid en psychosomatische klachten kunnen besparen!

In 6 lessen leer ik je wat jouw hooggevoelige kind nodig heeft om op te groeien tot een gelukkig persoon. 


De videoserie geeft je antwoord op Veelgestelde vragen:


Hoe zorg ik voor rust en harmonie in huis?

    Mijn kind geeft aan vaak een "vol hoofd" te hebben. Is daar iets aan te doen?

    Hoe zorg ik goed voor mezelf als ouder van een druk gezin?

Hoe stel ik grenzen aan mijn kind zonder te commanderen?

Hoe zorg ik ervoor dat de verbinding in het gezin behouden blijft?

Hoe kan mijn kind weerbaarder worden?

Mijn kind heeft (te) vaak buikpijn en/of hoofdpijn. Wat kan ik doen?

Mijn kind is heel snel boos, driftig en/of verdrietig, zonder duidelijke aanleiding. Wat kan ik daar aan doen?


Elke video behandelt een specifiek thema:Als je alle tips en trucks uit de video's toepast, zal je al snel meer verbinding en geluk met je kind gaan ervaren! De videoserie is een basis, een prachtig startpunt van waaruit je meer kunt genieten van jouw gezin.


Persoonlijke coaching


Als het al een tijdje niet lekker loopt in je gezin, kan het ontzettend moeilijk zijn om voorbij het lastige of ongewenste gedrag van je kind te kijken en te begrijpen wat jouw kind je met dat gedrag probeert te vertellen. Tunnelvisie ligt op de loer.

Ik geef je de frisse onafhankelijke blik die nodig is, om ingesleten patronen te doorbreken. Samen met jou zorg ik ervoor dat je als gezin weer snel op het juiste spoor zit.

Je kiest zelf in hoeveel sessies je met me wilt samenwerken, en hoe intensief de coaching is.​


En meer.....

Met een helpend verhaal op maat voor jouw kind, krijgt je kind een blijvende herinnering en ankerpunt mee over wat hij of zij tijdens de coaching allemaal heeft geleerd.

Een helpend verhaal is een op maat geschreven verhaal voor jouw kind, waarbij het "probleem" verpakt is in een metafoor. Metaforen spreken het onderbewuste van kinderen en volwassenen aan, waardoor zij uit het verhaal strategieën op kunnen pakken om op een andere manier om te gaan met een probleem. De verhalen hebben een "helende" werking omdat ze oplossingen bieden in soms uitzichtloze situaties.

Wil je weten wat een helpend verhaal voor jouw kind zou kunnen betekenen? 


Een helpend verhaal in boekvorm, maakt onderdeel uit het van gezinscoaching de luxe-, en het intensieve gezinscoachingstraject.​


 voor wie is gezinscoaching bedoeld?

Dit past bij jou als je op korte termijn veranderingen wenst in jouw gezin. Je bent er klaar voor om weer de regie terug te pakken over je gezin, waardoor je zelf ook beter in balans blijft. Je bent bereid om te kijken naar de interactie in je gezin, en bent daarbij kritisch op jouw eigen rol (en die van je partner) hierin. Het traject is erop gericht dat je jouw kind en de gezinsdynamiek leert te begrijpen, zodat je ook in de toekomst weet wat jouw gezin nodig heeft.

Ik ga je zeker niet precies vertellen wat je wel en niet moet doen. Coaching is er juist op gericht om je de antwoorden te laten vinden die je diep van binnen al wel kent, maar waartoe je de toegang even niet kunt vinden of bent kwijtgeraakt. Alleen JIJ kunt bepalen welke normen en waarden belangrijk zijn in jouw gezin, en op welke manier je deze wilt meegeven aan jouw kinderen.

Ik laat je zien hoe je op jouw manier het maximale uit je gezin kunt halen, en daardoor meer verbinding en harmonie kunt ervaren.

Ik zie ieder persoon, kind of volwassene als uniek, en dat maakt dat er voor mij geen standaardaanpak of methodiek bestaat voor een probleem of hulpvraag, of deze nu groot of klein is. Mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid zorgen ervoor dat ik altijd meer over je wil weten, over je kwaliteiten, maar zeker ook over je belemmeringen. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe inzichten en ontwikkelingen op de terreinen waar jij vragen over hebt. Ik wil weten wat jou en je gezin nu zo uniek en speciaal maakt, waardoor een aanpak op maat mogelijk is. Er is altijd wel een unieke oplossing te vinden, een weg naar verandering. Die weg vinden we samen!


Enkele reacties van klanten....​


Anoniem          moeder van een jongen van 6

Onze zoon kon bij jou zichzelf zijn en kreeg persoonlijke aandacht. Wat hij wilde was leidend. Hij vond dit erg fijn. Op jouw advies hebben we een onderscheid naar leeftijd gemaakt voor onze kinderen. We hebben nu duidelijk verschillende bedtijden op basis van leeftijd, en een andere tafelschikking. Er is meer rust en gezelligheid in ons gezin. En de problemen van onze zoon op school? Die zijn verdwenen!

Anoniem              moeder van een jongen van 11

Je straalt rust en vriendelijkheid uit. Het kind is leidend in hoe snel je gaat. Alles kan, niks is gek. Toen onze zoon bij je kwam, bestond zijn leven vooral uit ruzie. Door de EMDR-sessie, en de vervolgsessies, is de rust wedergekeerd. Onze zoon is gelukkiger, en is veel minder vaak het middelpunt van conflicten. En als hij merkt dat het lastiger voor hem wordt, vraagt hij uit zichzelf naar je!

Anoniem          moeder van een meisje van 11

We kwamen met een hulpvraag voor onze dochter. De "gespreksstarter"- placemats waren al zo'n groot cadeau voordat het coachingstraject was begonnen. Met een autistische zoon is een gezellig gesprek voeren erg lastig. Door jouw placemats ontstaan de gesprekken spontaan, en leren we elkaar als gezin steeds beter kennen én begrijpen.

Anoniem             moeder van een meisje van 7

Je bent laagdrempelig. De werkplek aan huis is een prettige locatie, fijn en warm ingericht. Kenmerkend voor jou is je passie in je werk, en dat je je als persoon ook kwetsbaar durft op te stellen. Er zat een echt persoon tegenover me. Je bent begaan met de personen waarmee je aan de slag gaat. Je coacht vanuit het hart.

Het coachingstraject heeft me een spiegel voorgehouden. Ik kan mijn dochter als moeder beter loslaten en vertrouwen op haar zelfstandigheid. Mijn dochter is heel erg gegroeid in haar persoonlijke ontwikkeling. Haar gedrag is daardoor positief veranderd. Ze is veel rustiger en vrolijker en ik heb vertrouwen in haar kunnen.​

Anoniem            moeder van een meisje van 10

Je bent duidelijk, rustig en gericht op de kwaliteiten van de kinderen. Op speelse wijze daag je kinderen uit om te groeien en te ontwikkelen. Het helpende verhaal wat onze dochter van je heeft gehad, gebruikt ze nog regelmatig, als ze weer dreigt terug te vallen in oude patronen. Het helpt haar om sneller en makkelijker in te slapen.

Ze heeft haar boek zelfs in de klas laten zien. Klasgenootjes waren best jaloers toen ze zagen dat er een boek speciaal voor haar geschreven en geïllustreerd was.​


Welk traject past bij jou?​


Online gezins-APK

Snel op het juiste spoor voor doe-het-zelvers!

2 maanden

 • Videoserie "De 6 sleutels naar meer geluk en verbinding met jouw hooggevoelige kind"
 • 2 coachingssessies in mijn praktijk of via Skype als je verder weg woont
 • Onbeperkt emailcoaching tijdens traject
 • BONUS: set "gespreksstarter"-        placemats

€ 447,-

Gezinscoaching de Luxe

Meest gekozen!

3 maanden

 • Videoserie "De 6 sleutels naar meer geluk en verbinding met jouw hooggevoelige kind"
 • 8 coachingssessies in mijn praktijkruimte met kind en/of ouders
 • EMDR/traumabehandeling indien nodig
 • Tussentijdse evaluatie
 • Onbeperkt contact via telefoon, app en email
 • Helpend verhaal voor je kind in boekvorm
 • BONUS: set "gespreksstarter"- placemats

€ 1247,-

Intensieve gezinscoaching

Maximaal resultaat in korte  tijd!

4 maanden

 • Videoserie "De 6 sleutels naar meer geluk en verbinding met jouw hooggevoelige kind"
 • 10 coachingssessies in mijn praktijk of op locatie, huisbezoek, observatie thuis of in de klas
 • EMDR/traumabehandeling indien nodig
 • Tussentijdse evaluatie
 • Onbeperkt contact via telefoon, app en email
 • Binnen 6 maanden  een updategesprek/sessie
 • Helpend verhaal voor je kind in boekvorm
 • BONUS: set "gespreksstarter"- placemats

€ 1597,-


Voorwaarden en disclaimer

Door je aan te melden voor één van deze trajecten, verplicht je je tot betaling van het aankoopbedrag. Met de grootste toewijding zal ik jou en je gezin coachen zodat je meer handvatten krijgt om meer rust, harmonie en verbinding met je kind te ervaren. Door je aan te melden verklaar je te begrijpen dat ik  geen garantie kan geven voor blijvende resultaten op de langere termijn. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je de inzichten en handvaten uit het traject blijft toepassen in je gezin.​

Heb je een vraag? Ik spreek je graag!

Wil je liever eerst persoonlijk kennismaken om te kijken of ik je kan helpen? Of heb je een dringende vraag waar je op de site geen antwoord op kunt vinden? Bel me voor een gratis kennismakingsgesprek van 20 minuten!