Volwassenen

Sta jij aan het stuur van jouw leven?

Vind jij het lastig om in balans te blijven in de hectiek van alledag?

Voel je regelmatig uitgeblust? Er is zoveel wat er van je wordt verwacht!

Slaap je slecht? Heb jij het idee dat jouw batterij sneller leeg is dan die van anderen?

Wil jij je weer fit, energiek en uitgerust voelen?

Heb jij vaak last van een kort lontje? Reageer je wel eens op anderen op een manier die helemaal niet bij jou past?

Voel je dat er méér in je zit dan je de buitenwereld nu durft te tonen?

Mijn naam is Mariska Ruissen en ik help je graag stress te verminderen, waardoor je meer rust en balans kunt ervaren in je leven. Ik laat je kennis maken met jouw verschillende deelpersoonlijkheden.

Iedereen heeft verschillende persoonlijkheden in zich, zoals een innerlijke criticus, een slavendrijver, maar ook een levensgenieter. Soms neemt één van deze persoonlijkheden ongemerkt het stuur over. Je herkent jezelf niet meer. Reageert kortaf. Vindt het lastig om goed voor jezelf te zorgen. Houdt meer rekening met anderen dan met jezelf. 

Grip op jouw deelpersoonlijkheden. Het geeft je de mogelijkheid om steeds terugkerende patronen te doorbreken en structureel te veranderen. Zodat jij weer als chauffeur aan het stuur van jouw bus kan zitten. JIJ neemt weer de regie over jouw leven!​

In mijn online programma "Aan het stuur, neem weer regie over jouw leven" leer ik je om te gaan met al jouw verschillende deelpersonages en ze te managen. De online training maakt standaard deel uit van een coachingstraject bij De Waterspiegel. Wil je meer weten? 

Wat anderen zeggen....

 De keuze is op jou gevallen omdat ik een goed gevoel overhield aan de telefonische intake. Jij denkt mee, bent praktisch en duidelijk. 

Kenmerkend is dat jij rust hebt in jouw lichaam en stemgebruik. Daarnaast voelde ik mij prima begrepen, wellicht omdat jij goed kunt spiegelen. Jij gebruikte voor mij de juiste bewoordingen. Ik kon tegen jou alles zeggen, zonder dat jij oordeelde. 

Ik heb ook gevoeld dat ik duidelijker moet zijn naar anderen toe en daarbij mijn grenzen aan mag/moet geven. Ik eerst. Ik doe er namelijk ook toe.Ik wist het in theorie wel, maar het voelde nooit zo. Anderen waren altijd belangrijker dan ikzelf. Ik mocht er enkel per gratie Gods zijn. Maar nu.. heb ik gezien/ gemerkt en aan d'n lijve ondervonden wat ik mijzelf heb laten aandoen door zo gewillig in het leven te staan zonder mijn grenzen af te bakenen. Ik heb het als zéér confronterend, héél verhelderend en verlichtend ervaren in een veilige omgeving.

De rust die jij uitstraalt en het spiegelen hebben mij geholpen. Ook laat jij mensen zelf werken. Hierdoor wordt veel inzichtelijk gemaakt. Zij mogen vervolgens voelen wat zij zichzelf aandoen of aan laten doen wanneer zij verzuimen zelf die grenzen aan te geven, zoals met de loodzware jas die je me liet dragen. Je blijft neutraal zonder oordeel. En het laten voelen van dat tappen (EMDR)... dat was erg confronterend. Want dan verdwijnt dat oude zeer naar de achtergrond en dat gevoelige tappen.. wat in het heden en nu gebeurt.. staat op de voorgrond. Ik kan het nu nog steeds voelen. Het heeft mij opgeleverd dat ik die oude pijn wel weer kan oproepen, maar daar is nu iets voor in de plaats gekomen. Namelijk .. dat gevoelige tappen. Ook dat kan ik terug oproepen. Maar dat maakt tevens, dat ik er nu voor kan kiezen en.. dus niet meer in die oude pijn hoef te stappen als ik dat niet wil.Dat oude zeer heeft ook niet meer zo'n impact.

Anoniem  
  

Ongeveer een jaar geleden viel ik uit op mijn werk vanwege burn-outklachten. Mijn leventje, en dat van mijn gezin, stond hierdoor behoorlijk op z’n kop. Ik had bijzonder veel onrust in mijn lijf, een enorm vol hoofd, fysieke klachten en bovendien heel veel vragen en onduidelijkheden.

Of het zo had moeten zijn, kwam ik per toeval bij de Waterspiegel terecht. Al meteen tijdens onze eerste kennismaking voelde het goed voor mij en ik had meteen een klik met Mariska. Ze straalde rust, warmte, empathie en optimistisme uit. Ondanks een behoorlijke afstand heb ik toch besloten om me te laten coachen door Mariska en ik heb er geen minuut spijt van gehad.

Wat mij erg aanspreekt in de aanpak van Mariska is dat zij begeleiding biedt op maat. Zij kijkt naar mijn specifieke behoeften en ze luistert goed naar mij verhaal. Ze stelt de juiste vragen waardoor ik getriggerd wordt om opzoek te gaan naar antwoorden.

Mariska is zeer kundig en ze gaat oplossingsgericht te werk. Ze kijkt naar wat mogelijk is en leert je het negatieve om te buigen tot iets positief. Mariska is erg creatief en dit zet ze ook duidelijk in tijdens het coaching traject. Dit heeft mij er ook toe aangezet om weer creatief bezig te zijn en hier ook ruimte voor vrij te maken.

Ik heb verschillende fijne gesprekken met Mariska gehad. Ik heb hierin geleerd hoe ik meer rust kan creëren in mijn leven en dat ik minder streng voor mezelf hoef te zijn. Ik heb geleerd om mijn aandacht meer op mezelf te richten in plaats van steeds op de ander. Ik hecht nu meer waarde aan de kleine, positieve dingen en doe dingen waar ik energie uithaal. Bovendien heb ik geleerd om knopen door te hakken en voor mezelf te kiezen, hoe moeilijk het soms ook is!

Marsha   
  

Wil je persoonlijk met me kennismaken?

Wil je liever eerst persoonlijk kennismaken, om te kijken of ik je kan helpen? Of heb je een dringende vraag, waar je op de site geen antwoord op kunt vinden? Bel me voor een gratis kennismakingsgesprek van 20 minuten!