Hey bezig bijtje,

Ben jij altijd druk? Klaar om meer balans in je leven te brengen? Wil jij de regie nemen over je leven, in plaats van te worden geleefd?

Kom aan het stuur van jouw leven, en neem de regie weer terug!​

 • ​​​​​​​Vind jij het lastig om je balans te bewaren in de hectiek van alledag? Je tijd evenwichtig te verdelen tussen gezin, werk, sociale contacten én ruimte voor jezelf?
 • Heb jij het idee dat je meer tegemoet komt aan de belangen van anderen dan die van jezelf? Voel je ergens diep van binnen dat je je leven zou willen vormgeven op jouw manier?
 • Heb jij last van stemmetjes die je vertellen dat het nooit goed GENOEG is wat je doet? Belemmert jouw onzekerheid je om te doen waar jij het meeste naar verlangt?
 • Je wordt er onzeker van, bent gespannen, en vooral geeft het je STRESS. Je wil je leven graag anders leven, maar lijkt telkens in dezelfde valkuilen te trappen.
 • Het lijkt soms, alsof je in een bus zit, die maar door blijft denderen, maar hij gaat niet altijd de juiste kant op.

Stop met AAnmodderen! Neem de regie en breng rust terug in je leven.

      Minder stress en meer regie over je leven, hoe zou dat zijn?    


 • Jij beheerst je emoties in plaats van dat ze jou beheersen.
 • Je durft weer ruimte te geven aan je innerlijke kompas, je intuïtie.
 • Je begrijpt je behoeftes en kan ernaar luisteren.
 • Je weet waar blokkades zitten en hoe je daar overheen kan komen.
 • Je communiceert met anderen zonder heftige emotionele lading. Geen onnodig geschreeuw meer tegen je partner of kinderen!​
 • Je hebt een positieve kijk op het leven. Uitdagingen zie je als kansen. Je laat je niet uit het veld slaan door een mislukking.
 • Jij bent de baas over jouw tijd.
 • Je durft om hulp te vragen.
 • Je neemt regelmatig de tijd om de batterij op te laden door te doen wat goed voor je is.
 • Maar bovenal: je hoeft niet langer buiten jezelf te zoeken naar wat jou gelukkig maakt, maar je komt THUIS in JEZELF.

stel je eens voor hoe jouw leven er dan uit zou zien....!

Wat gaat jou helpen?

Doe mee met de online training "aan het stuur, neem regie over jouw leven"!

Deze training geeft je de grip op jouw leven terug! Ik leer je jouw valkuilen en belemmerende patronen te herkennen en te doorbreken. Zodat jij de manager wordt van jouw leven. Jij kiest hoe jouw leven eruit ziet! Je zal versteld staan van je eigen creativiteit!

Ga jij mee op heldenreis, een reis naar binnen, waarin je verborgen kanten van jezelf leert ontdekken?​


Ik ben Mariska Ruissen, een coach met een enorme passie voor persoonlijke ontwikkeling. De stap om hulp in te roepen van een coach is voor veel mensen ontzettend spannend. Daarom ga ik niet voor "quick fixes", maar geef jou duurzame tools in handen die je helpen met het creëren van meer rust in je hoofd! In mijn zoektocht naar duurzame oplossingen ontdekte ik het volgende:

We hebben allemaal ontzettend veel verschillende deelpersoonlijkheden in ons.  Het zijn de stemmetjes in je hoofd. Bondgenoten en helpers maar ook valkuilen en saboteurs.

Soms nemen deelpersoonlijkheden ongewild je leven over, en zetten zich aan het stuur van jouw bus. Als een saboteur het stuur van je overneemt, dan is de kans groot, dat je veel obstakels zal ervaren bij het bereiken van jouw doelen.

Lange tijd, veel te lang, liet ook ik me leiden door alle stemmetjes in mijn hoofd. Diep van binnen wist ik heel goed wat ik wilde, maar de stemmetjes zetten me steeds op een ander spoor, en hielden me gevangen in een leven dat niet meer bij me paste. Nu ik de manager ben geworden van mijn ikken, sta ik zelf weer aan het stuur, en leid ik mijn leven zoals ik dat wil. Het bespaart me een hoop stress!

Ik leef nu het leven waar ik altijd van heb gedroomd. Heerlijk werk, waar ik veel voldoening uit haal, en daarnaast voldoende tijd om mijn creativiteit te benutten. Creativiteit waarmee ik producten ontwikkel om het leven van JOU, of dat van je gezinsleden nog leuker en makkelijker te maken. Ik leef mijn leven zoals IK het wil en bovenal sta ik luchtiger en vrijer in het leven. 

Dat wil jij toch ook???​

Ik heb mijn kennis en ervaring voor jou gebundeld in dit programma zodat jij minder stress en meer rust kunt gaan ervaren.

In de training kom je in 10 weken aan het stuur van jouw bus te zitten, en neem jij de regie over je leven terug


Module 1

Je creativiteit benutten om je gedachten te onderzoeken.

Module 6

Meer grip krijgen op jouw valkuilen, en hardnekkige patronen doorbreken.

Module 2

Meer weten over de positieve én negatieve effecten van stress op jouw lichaam, en hoe je grip kunt krijgen op stress.

Module 7

Oog in oog met jouw schaduwkanten en innerlijke saboteurs. Het onderzoeken van jouw beperkende gedachten en uitstelgedrag.

Module 3

Op heldenreis gaan om jouw deelpersonages te leren kennen.

Module 8

Innerlijke verstilling om beter om te gaan met beproevingen op jouw pad. Tijd nemen om te onthaasten, ontprikkelen en uitrusten.

Module 4

Een eerste kennismaking met jouw personages. De "Aan het stuur-kaarten" en hoe ze te gebruiken.

Module 9

De juiste chauffeur aan het stuur. Verankeren van hetgeen je hebt bereikt.

Module 5

Kennismaken met jouw bondgenoten, de helpers op jouw pad.

Module 10

Integreer de verworven inzichten in jouw leven, en neem definitief de regie terug.

De door mij ontworpen coachingskaartenset "Aan het stuur" vormt de basis voor deze training.

De kaarten helpen je om in contact te komen met alle verschillende deelpersonages die in jou leven.

Door het interactieve karakter van de training leer je spelenderwijs jezelf steeds beter kennen!​

Voor wie is de training geschikt?

Deze training past bij jou als:

 • Je voelt dat het tijd is om jezelf op nummer 1 te zetten, in plaats van altijd maar te doen wat anderen van je verlangen
 • Je beter wilt leren begrijpen hoe het komt, dat je steeds dezelfde valkuilen tegenkomt in je leven
 • Je wilt valkuilen leren omzeilen en hardnekkige patronen, die jou niet langer dienen, doorbreken
 • Je graag veranderingen wilt aanbrengen in je leven, en daarbij een steuntje in de rug kunt gebruiken
 • Je gemotiveerd bent om in korte tijd, grote stappen voorwaarts te zetten
 • Je bereid bent om kritisch naar jezelf te kijken en gemotiveerd bent om minimaal 2 a 3 uur per week uit te trekken voor alle oefeningen en opdrachten

Hoe ziet de training eruit?

 • Toegang tot een online besloten leeromgeving
 • In 10 weken jouw innerlijke helpers, valkuilen en saboteurs leren herkennen en ombuigen
 • De kaartenset "Aan het stuur"
 • 50  lessen
 • Verhelderende videolessen
 • Creatieve en reflectieve schrijf- en tekenoefeningen
 • Oefeningen en meditaties op audio/mp3
 • Extra downloads en checklists
 • Werkboeken met theorie en oefeningen
 • Persoonlijke coaching en begeleiding bij de PLUS-variant en de VIP-variant (Skype, email, en/of 1-op-1 coaching)

In vrijheid je eigen keuzes maken.

Kunnen luisteren naar je innerlijke wijsheid, in plaats van steeds naar de pijpen te dansen van deelpersonages die jou opjagen.

Dan voel je je krachtiger dan ooit!​

wat anderen zeggen...


Gineke

Daar ik hooggevoelig ben maar nog worstelde met de keerzijde, ben ik bij Mariska terecht gekomen. Ze stelde voor de online cursus ‘aan het stuur’ te gaan volgen, waar ik zeer enthousiast over ben.  Wat ik het fijne vind aan de cursus is dat ik door de (uitwerking van) de oefeningen vooral leer zelf oplossingen te vinden voor de dingen waar ik tegenaan loop en ook dat ik daarvoor niet steeds gesprekken hoef te plannen maar zelf aan de slag kan met oefeningen en zo inzichten creëren. Een wonderlijke ervaring. Tussendoor heb ik wel afspraken gepland staan met Mariska. Ik ervaar Mariska als heel toegankelijk. Dat ze eigen voorbeelden noemt maakt dat ik me geruster voel in dat ik echt niet de enige ben die volop in ontwikkeling is wat gepaard gaat met vallen en opstaan. Mariska geeft mij het gevoel dat ik helemaal mag zijn wie ik ben, zonder oordeel. Het hoeft niet anders, maar als iets problemen oplevert mag het anders en daar begeleidt ze mij met hart en ziel in.

Ik doorloop met veel plezier de opdrachten uit de cursus. Het is ook echt een meerwaarde ook de oefeningen uit te voeren. Mij heeft het prachtige dingen laten ervaren en openingen gegeven. Inmiddels zie ik ook in dat niet mijn hooggevoeligheid het probleem is, maar de onderliggende overtuigingen die ik nog lastig vind om los te laten. Wat overigens wel steeds beter lukt en waardoor ik me steeds vrijer voel. Ik steek veel tijd in de modules, maar het is dan ook een ontzettend mooi groeiproces waar ik graag mijn energie in steek. Ik heb menigeen in mijn omgeving al de tip gegeven contact op te nemen met Mariska en ik hoop dat iedereen die aan de cursus begint net zoveel plezier en net zo veel mooie momenten mag beleven tijdens het volgen van de modules als dat ik heb ervaren. 

Ik voel me weer veel rustiger en evenwichtiger. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik zie nu dat ik niet hoef te veranderen, dat ik prima ben zoals ik ben en dat ik dat mag uitdragen. Ik herken de overtuigingen die ik soms nog moeilijk vind om los te laten en weet dat ik ze niet hoef te geloven. Ik kan mijzelf vergeven. Dat maakt dat ik me vrijer en blijer voel. Er zijn nog altijd dingen die ik lastig vind en die me uit balans halen, toch halen ze me niet meer zo onderuit als voorheen. Op een of andere manier kan ik er veel beter contact mee maken en er mijn weg in vinden.


Ik voel me weer veel rustiger en evenwichtiger. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik zie nu dat ik niet hoef te veranderen, dat ik prima ben zoals ik ben en dat ik dat mag uitdragen. Ik herken de overtuigingen die ik soms nog moeilijk vind om los te laten en weet dat ik ze niet hoef te geloven. Ik kan mijzelf vergeven. Dat maakt dat ik me vrijer en blijer voel. Er zijn nog altijd dingen die ik lastig vind en die me uit balans halen, toch halen ze me niet meer zo onderuit als voorheen. Op een of andere manier kan ik er veel beter contact mee maken en er mijn weg in vinden.
Marlie  Franssen

De cursus maakt op een fijne manier duidelijk wie er nu eigenlijk de baas is over je leven. Onbewust zijn er ‘ikken’ aan het stuur gaan zitten die je misschien al heel lang met je meedraagt. Dit is het moment om daar inzicht in te krijgen én om de bewuste keuze te maken wie je wilt zijn. Mariska helpt je daar op een hele integere manier bij. De video’s zijn erg persoonlijk en zetten je aan het denken. De kaarten zijn gemakkelijk in gebruik en geven in één oogopslag aan welke ‘ikken’ bij jou horen. Ik vind het fijn om de dingen ook te ‘zien’ en voor me te kunnen leggen. Mariska is creatief en dat zie je aan alles terug. Het heeft mij gebracht dat ik me bewust ben van naar wie ik graag wil luisteren én hoe ik dat ook in praktijk breng. Het geef ook handvatten hoe om te gaan met stress van alledag waardoor ik meer rust en ruimte ervaar. Het maakt mij completer en het is motiverend om te weten dat ik het zelf in de hand heb. Ik heb de regie!

De modules....Dit ga jij ontdekken in deze training


module 2: meer grip op stress

 • Het effect van stress op je lichaam leren begrijpen
 • Afgescheiden zijn van je lichaam, hoe je weer "in" je lichaam komt
 • Uitleg over de vier fasen van overprikkeling

module 4: kennismaking met jouw deelpersonages

 • De "Aan het stuur"-kaarten en hoe ze te gebruiken
 • Hoe kies/bepaal je het dilemma waarmee je wilt werken?
 • Geef jouw deelpersonages een stem - diepgravend zelfonderzoek
 • Het categoriseren van jouw personages

module 6: je valkuilen

 • Kennismaking met je pleaser en je zorgende als valkuilen
 • De perfectionist en hoe je perfectionisme loslaat
 • De slavendrijver en hoe je omgaat met timemanagement
 • Je energiebalans: wat geeft jou energie en wat kost je energie?

module 8: je wordt op de proef gesteld - de beproeving

 • Wat te doen als het échte leven voor de deur staat? Omgaan met moeilijkheden op jouw weg
 • Innerlijke verstilling
 • Wat geeft jou innerlijk houvast?
 • De balans opmaken en evalueren: zit je nog op de juiste weg?
 • Tijd nemen om te onthaasten, ontprikkelen en uitrustenmodule 10:de terugkeer met de schat

 • Make from your mess your message
 • Hoe jij definitief de regie pakt over je leven
 • Wat is de belangrijkste boodschap van jouw deelpersonages?
 • Samenvatting en afronding

Module 1: Voordat we van start gaan

 • Waarom een creatieve cursus?
 • Tips en oefeningen voor een creatiever leven
 • Hoe geef je uiting aan de oefeningen in deze cursus?
 • Aan de slag met je mindset, switch van fixed naar growth
 • Elke module eindigt met ruimte voor reflectie

module 3: de reis van de held

 • Uitleg over de heldenreis van Joseph Campbell
 • Fase 1: je wordt geroepen: wat wil je nu écht?
 • Fase 2: durf je te luisteren naar de oproep tot avontuur?
 • Het loslaten van ja-maars, en jouw SEV (shitterige eerste versie)
 • Toepassen van vragen uit "The work" van Byron Katie

module 5: helpers op je pad, je bondgenoten

 • Helpers op je pad
 • Hoe je je pure kind en liefdevolle ouder meer kunt omarmen
 • Het eren van je helpers

module 7: je vijanden; oog in oog met je schaduw

 • Oog in oog met je schaduw
 • Vergeving van je schaduwkanten
 • Je innerlijke criticus: omgaan met beperkende gedachten en uitstelgedrag

module 9:de juiste chauffeur aan het stuur

 • Jouw inzichten integreren in het dagelijks leven
 • Een systeem ontwikkelen om dagelijks bewust te zijn
 • Verankeren van datgene wat je hebt bereikt


Kies wat bij jou past

Doe het zelf-online

Zelf ontdekken waar jouw kracht ligt

 • Toegang tot de online leeromgeving
 • De kaartenset "Aan het stuur"
 • Werkboeken en andere downloads
 • Videolessen en audiobestanden
 • 6 maanden toegang tot de besloten Facebookgroep voor extra verdieping en interactie


497,-

of 3 termijnen van €175,- 6

VIP-versie

Ik neem je persoonlijk bij de hand

 • Toegang tot de online leeromgeving
 • De kaartenset "Aan het stuur"
 • Werkboeken en andere downloads
 • Videolessen en audiobestanden
 • Persoonlijk ontwikkelingsplan om je doelen scherp te stellen 
 • Mogelijkheid tot het stellen van vragen via email (onbeperkt)
 • 5 Skype of livesessies in mijn praktijk om dieper liggende blokkades op te ruimen van 1,5 uur per keer(vrij in te plannen)
 • 6 maanden toegang tot besloten Facebookgroep voor extra verdieping en interactie


1797,-

of 3 termijnen van € 620,-


6

100 % Geld terug garantie

 Als je tijdens de eerste module niet helemaal gelukkig bent, en het gevoel krijgt dat het je niet gaat lukken om de training in zijn geheel te doorlopen, dan stort ik je het volledige bedrag van de cursus terug. Zonder morren.

Dit betekent dat je de cursus kunt uittesten zonder enige verplichting gedurende 7 dagen. Het enige wat ik van je verwacht, is dat je me de uitwerking stuurt van de opdrachten uit module 1, zodat ik kan zien dat je in elk geval een poging hebt ondernomen om te starten.

Ik bied je deze garantie omdat ik volledig vertrouwen heb in het succes dat deze training jou kan brengen. Ik weet dat jij je volledig ondersteund zal voelen en geënthousiasmeerd om deze training tot een goed einde te brengen.

Hoe kan je restitutie aanvragen? Stuur me een mailtje op mariska@praktijkdewaterspiegel.nl en uiterlijk binnen 7 dagen na aankoop van je cursus.

Wie ben ik om je dit allemaal te leren?


 • Iedereen die mij een beetje kent, heeft het altijd over mijn leergierigheid. Mijn hang naar kennis en zelfontwikkeling is onverzadigbaar. De inhoud van deze cursus zal je niet terugvinden in 1 of 2 boeken, maar is een combinatie van jarenlange werkervaring, cursussen en trainingen. Ik heb de do's en don'ts al voor je gefilterd. Ik weet precies wat wél en niet gaat werken voor je.
 • Creativiteit is FUN en een eerste levensbehoefte voor me. Het gaat je helpen om uit de voortdurende maalstroom van het denken te komen en je te laten voelen én zien wat er allemaal nog meer mogelijk is. Voor visueel ingestelde mensen zal deze training een uitkomst zijn! De zwaardere onderwerpen in deze training zal je niet langer uit de weg willen gaan, maar juist met een glimlach willen verwelkomen. 
 • Verhalen staan in mijn praktijk centraal. Iedereen heeft een verhaal, en dat is juist wat jou zo bijzonder en uniek maakt. In deze training nodig ik je uit je eigen verhaal te gaan (her)ontdekken, en probleemverhalen om te vormen naar succesverhalen. Als jij de schrijver bent van jouw levensboek, wat komt er dan in te staan? Laat jij je leven vooral bepalen door anderen, of schrijf jij zelf je levensverhaal?
 • Een pragmatisch stappenplan gaat je helpen bij het creëren van meer balans in je leven. Overzicht en structuur zijn belangrijk voor meer rust in je hoofd. Daarom heb ik de training voor je in 10 hapklare modules verdeeld, die je in je eigen tempo kunt doorlopen.

FAQ - Veelgestelde vragen

Waarom heb ik deze cursus nodig?

Jij hebt deze training nodig, als je je regelmatig onzeker voelt over het moederschap. Je tekort voelt schieten op meerdere fronten. Het lastig vindt om de balans te bewaren in de dagelijkse hectiek van het leven. Als jij het idee hebt, dat je in je leven andere keuzes maakt, dan je diep van binnen zou willen, omdat je (te) veel rekening houdt met anderen. Jij hebt deze cursus nodig, als jij jezelf hebt wijsgemaakt dat stress nu eenmaal bij je leven hoort, omdat je hoogsensitief bent. Jij hebt deze cursus nodig als je jezelf en je gezin een rustiger, vrolijker en vooral moeitelozer leven gunt!


Waarom zou ik deze cursus kopen en niet een andere?

Jij alleen kunt bepalen wat het beste bij je past. Ik geloof erin, dat je stress niet kunt bestrijden door externe factoren weg te halen, maar dat je daarvoor vooral met jezelf aan de slag mag gaan. Wil je dat doen op een speelse, vrolijke manier, met diepgaande inzichten en resultaten? Dan is dit dé training voor jou!


Welke resultaten mag ik verwachten?

Garanties over de uitkomst van de cursus kan ik je niet geven. Wel kan ik je verzekeren, dat je maximaal rendement uit de training zal halen, als je niet alleen de video's kijkt en de theorie leest, maar vooral actief aan de slag gaat met de opdrachten. Heb je gekozen voor de PLUS- of VIP-variant? Dan heb je bij aanvang van de training sowieso een gesprek met me, waarin we jouw persoonlijke doelen voor deze training gaan vastleggen. Dat geeft houvast!​


Hoeveel tijd heb ik nodig voor de training?

De training is zo opgezet, dat je deze in 10 weken kunt doorlopen. Je zal per week ongeveer 2 a 3 uur moeten reserveren, om de video's te kijken, en de opdrachten te kunnen maken.  Welke vorm je kiest voor de uitwerking van de opdrachten is aan jouzelf. Als je besluit alles visueel vast te leggen, zal dat uiteraard meer tijd kosten, dan wanneer je de uitwerking uitschrijft. De training blijft tot je beschikking, zodat je de training in jouw eigen tempo kunt doorlopen. Maak je gebruik van de PLUS-variant, let dan op, dat je de bijbehorende coachingssessies wel inplant binnen 10 weken!

Wat als ik start, maar geen tijd meer heb om mijn cursus af te maken?

 Verandering kost tijd, en door tijd voor jezelf te maken, laat je jezelf zien, dat je dit waard bent! De inhoud van de training blijft een jaar beschikbaar voor je. Updates en veranderingen worden automatisch in de training verwerkt. Als je hebt gekozen voor de PLUS-variant, heb je 10 weken de tijd om de individuele afspraken met me in te plannen. In het VIP-pakket heb je hier een jaar voor. Je hebt hoe dan ook dus ruim voldoende tijd om met het cursusmateriaal aan de slag te gaan.


Wanneer start de cursus?

Zodra je betaling is ontvangen, stuur ik je een link met de inloggevens voor de training. Daarmee kun je meteen aan de slag.​


Kan ik alle aangeboden materialen downloaden?

Bij elke les staat aangegeven welke materialen en werkboeken je kunt downloaden. Ik raad je aan, om in elk geval de werkboeken te downloaden, ook als je besluit om de opdrachten bij te houden in een apart dagboek of notitieboek. In de werkboeken staan veel oefeningen die extra verdieping en inzicht geven.


Kan ik tussentijds overstappen naar een andere variant als blijkt dat ik meer begeleiding wil?

Overstappen is mogelijk naar een intensievere variant van de training, zoals de PLUS en de VIP-variant. Dit kan alleen na onderling overleg. Ik wil mijn tijd evenwichtig verdelen onder de kandidaten in de PLUS- en VIP-variant. Dit betekent, dat ik hier geen onbeperkt aantal deelnemers in kan toelaten. Twijfel je welke variant het meest geschikt voor je is? Aarzel niet om telefonisch met me te overleggen!​


Kan ik in delen betalen?

Ja, dat kan. Elke variant kun je in drie maandelijkse termijnen voldoen. Betaal je in termijnen, dan reken ik een kleine extra bijdrage, voor de administratiekosten.


Kan ik veel van de inhoud van jouw cursus niet gewoon gratis online vinden?

Natuurlijk wordt er steeds meer gratis informatie geschreven over persoonlijke ontwikkeling, die je via het internet terug kunt vinden. De inhoud van mijn training gaat veel verder dan dat. Omdat ik wil dat jij het maximale resultaat behaalt, is deze training het equivalent van stapels boeken, en vele verschillende trainingen die ik de afgelopen jaren zelf heb gevolgd, overgoten met een eigen creatieve saus. Vind je dit terug op internet? Nee dus!


Wanneer kan ik de afspraken maken voor de persoonlijke sessies?

In zowel de PLUS- als de VIP-variant zit een persoonlijk ontwikkelingsplan, om jouw doelen te bepalen. Dit gesprek plan ik in onderling met je in, bij de start van jouw training. Volg je de PLUS-variant, dan kun je de 2 Skype of livesessies inplannen gedurende de 10 weken dat het traject duurt. Heb je gekozen voor de VIP-variant, dan mag je de sessies gebruiken tot een jaar na aanvang van de training. Ik adviseer je, om deze aan het begin van de training reeds in te plannen, zodat de persoonlijke sessies mooi aansluiten bij de innerlijke obstakels die je wellicht zal tegenkomen in de training.


heb je liever eerst persoonlijk contact?

Twijfel je nog welke variant het beste bij jou past, of heb je nog vragen over de inhoud van de training? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen voor een gratis kennismakingsgesprek van 20 minuten.

Bel me: 06-48279851 

Voorwaarden en disclaimer:
Je aanmelding is definitief zodra je betaling ontvangen is. Deze training is een product van Praktijk de Waterspiegel. Met de grootste zorg en toewijding heb ik deze training vormgegeven met als doel dat je jezelf beter leert kennen, en jouw deelpersonages leert managen, met als resultaat meer rust en minder stress. Door je aan te melden verklaar je te begrijpen dat Praktijk de Waterspiegel, of Mariska Ruissen geen garantie kan geven over jouw gemoedstoestand en welbevinden als gevolg van je deelname aan de training. Ook ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je aanwezig kunt zijn op de persoonlijke sessies in de PLUS of VIP-versie. Door je aan te melden verklaar je akkoord te gaan met deze voorwaarden.